Ooijpolderkaas van de Zuivelboederij Groenhouten


In de Ooijpolder komen water en land bij elkaar. Op deze scheidslijn van rivier en polder zijn in de loop der eeuwen prachtige natuurgebieden en vruchtbare landbouwgronden ontstaan. Landbouwgebied is uiteraard mensenwerk, maar ook de Ooijse natuur is mede door mensenhanden ontstaan, gevormd door de bouw van dijken en "pollen" (terpen), klei-afgravingen voor bakstenen, zand- en grintwinning voor de bouw en meer recent de natuurontwikkeling door het dooresteken van dijken. De grillige rivier zorgt voor de finishing touch.


Geïnspireeerd door de prachtige omgeving heeft een aantal boeren in de Ooijpolder gekozen voor de meest natuurlijke vorm van landbouw: biologische landbouw. Dat betekent dat zij extra veel aandacht schenken aan de vruchtbarheid van de bodem en dat zij geen gif en kunstmest gebruiken. Hun dieren krijgen de ruimte en biologisch geteeld voer.


Ook zuivelboerderij Groenhouten in Leuth is een biologisch bedrijf. Zij voldoet aan de strenge normen en daarom mogen de zuivelproducten het EKO-keurmerk dragen. Maar de beste garantie is natuurlijk de smaak. Zo mooi als de Ooijpolder is, zo lekker is Ooijpolderkaas. De speciale saliekaas is geïnspireerd door de zeldzame Veldsalie die in de polder te vinden is. Maar ook de walnotenkaas (met noten van eigen boom) of de "gewone" Goudse zijn niet te versmaden.


Met het kopen van Ooijpolderkaas slaat u drie vliegen in een klap. Ten eerste heeft u een heerlijk belegde boterham en ten tweede toont u uw vertrouwen in de biologische landbouw in dit mooie gebied. Tenslotte steunt u het scholenproject van de NCB, dat lesbrieven maakt om basisschool-leerlingen meer te leren over landbouw in de Ooijpolder. Want van elke verkochte kilo kaas gaat EUR 0,20 naar dit project.


Kom gerust eens kijken op Groenhouten. Eet smakelijk en wellicht tot ziens!


Zuivelboerderij Groenhouten
PLezenburgsestraat 1 (hoek Botsestraat)
Leuth
tel 024-6631377

Harmen & Carla Peters - Eltenseweg 1 - 6915 KA Lobith/Nederland - tel. 0316 542042
© 2019 - Het Gelders Eiland