Paddestoelen


Paddestoelen en zwammen van Rivier & Land zijn op biologische wijze geteeld. Deze productiewijze staat onder toezicht van de controleorganisatie Skal.


De compost waarop de paddesteoelen en zwammen groeien, is geheel van biologische oorsprong. Ongewenste schimmelgroel wordt voorkomen door de samenstelling van de voedingsbodem zo goed moegelijk af te stemmen op de voorkeur van de geteelde producten. Chemische ontsmetting wordt niet toegepast. Na de teelt worden de cellen en stellages op natuurlijke wijze met stoom ontsmet en met heet water schoongespoten. Voor de nieuwe energiezuinige teelt van zwammen is zelfs geen heet water meer nodig.


Het paddestoelenassortiment van Rivier & Land bestaat naast de aromatische kastanje-champignon en z'n reuzenbroer "Porta Bella" ook uit vlezige zwammen zoals de oesterzwammen en de Paddestoelen zijn zeer rijk aan eiwit en daarom uitermate geschikt als vleesvervanger. Een heerlijk smaakversterkend middel in veel recepten.


De teelt van niet-biologische paddestoelen is door het gebruik van chemische middelen zeer belastend voor het milieu.


Als u paddestoelen van Rivier & Land gebruikt klest u voor een schoon milieu. Bovendien zijn deze producten van een bijzonder hoge kwaliteit met een uitstekende smaak.


Rivier & Land nodigt u uit om onze bedrijven te bezoeken. U kunt daarvoor een afspraak maken.

Harmen & Carla Peters - Eltenseweg 1 - 6915 KA Lobith/Nederland - tel. 0316 542042
© 2019 - Het Gelders Eiland